سنجش و اندازه گیری غبار محیطی - دقیق شیمی آزما

سنجش و اندازه گیری غبار محیطی - دقیق شیمی آزما

هدف از اين آزمون مشخص کردن ميزان غلظت ذرات در هواي محيط و مقايسه آن با استانداردهای موجود می باشد که در نتیجه اين عمل مشخص می گردد.
1400/11/10
0 نظر

سنجش غبار محیطی

  

سنجش ذرات محیطی به وسیله دستگاه متوان 

سنجش غبار محیطی

از این دستگاه برای آنالیز و سنجش هوای داخلی و خارجی استفاده می شود. 

انجام آزمایش های فوق تخصصی و مرکز پژوهش های صنعتی و معدنی. برای کسب اطلاهات بیشتر با شماره 09129483137 تماس حاصل کنید.

هدف از سنجش ذرات محیطی

هدف از اين آزمون مشخص کردن ميزان غلظت ذرات در هواي محيط و مقايسه آن با استانداردهای موجود می باشد که در نتیجه اين عمل مشخص می گردد، آيا در منطقه اندازه گيري شده هوا آلوده است يا خير و اگر آلوده است میزان آلودگی تا چه حد می باشد.

هدف از سنجش ذرات محیطی

پارامترهای مورد اندازه گیری با دستگاه MetOne شامل PM1,PM2.5,PM7,PM10,TSP   می باشد که جهت ارائه با سازمان محیط زیست پارامترهای PM2.5 و PM10 کفایت می کند.

بیشتر بخوانید: پلاسمای جفت القائی (ICP) چیست؟

کاربرد دستگاه متوان

از نظر زيست محيطي منظور از هواي محيط out door مي باشد و شامل هواي داخل صنايع indoor نمی گردد. و دامنه اعداد حاصل در حد ميکرون مي باشد. ( mg/m3100 تا 00/0 )

اصطلاحات

Ambient هوای محیط

Air Pollusion آلودگی هوا

Indoor محیط داخلی

Outdoor محیط خارجی 

Portable قابل حمل و نقل

تجهيزات و لوازم

تجهيزات اندازه گيري شامل دستگاه سنجش ذرات محیطی، شارژر، کالیبراتور، سه پایه، گواهی کالیبراسیون

بیشتر بخوانید: کاربرد دستگاه XRF

تشريح انجام آزمون

سنجش و اندازه گیری غبار محیطی

انجام آزمون: قابليت اندازه گيري ذرات غبار به ابعاد PM1, PM2.5 , PM4,  PM7, PM10 توسط اين دستگاه امکان پذير است.

نکته: جهت اندازه گيري ذرات به قطر PM10 باید از Impactor استفاده شود تا ذرات بزرگتر از 10 μ m وارد دستگاه نشود و جهت اندازه گيري ذرات با قطرهاي گوناگون از ورودي هاي مختلف استفاده مي نماييم.

کليد‌: ON/OFFجهت خاموش و روشن نمودن دستگاه به کار مي رود.

تنظيم‌ مکش ‌پمپ‌: ميزان مکش پمپ دستگاه بایدهميشه معادل عدد 1/7 L/min باشد. اين عدد با فلوتر قابل اتصال به دستگاه چک است. درصورت عدم نمايش عدد فوق، ميزان مکش پمپ را با ابزار دستگاه تنظيم مي نماييم.

روش کار با دستگاه متوان 

کار با این دستگاه بسیار راحت می باشد و ما برای انجام ابتدا می بایست دستگاه را در محل اندازه گیری بر روی سه پایه نصب کرده و سپس با دکمه  ON/OFF دستگاه را روشن کنیم. دستگاه در دو حالت Auto و Manual قابلیت اندازه گیری دارد. اگر در حالت Manual  بگذاریم و سپس پمپ را Start  کنیم دستگاه به مدت یک دقیقه شروع به کار می کند و بعد از یک دقیقه پمپ به صورت خودکار Stop می شود و سپس اعداد موجود در صفحه نمایشگر را ذخیره و یا یادداشت می کنیم ولی اگر در حالت Manual قرار دهیم و دستگاه را Start کنیم پمپ به صورت دائم کار می کند و تا زمانی که Stop  نکنیم به فعالیت خود ادامه می دهد. 

بیشتر بخوانید: انواع دستگاه طیف سنج جذب اتمی

اندازه گیری غبار محیطی

حروفP و M از واژه‌ی انگلیسی (Particulate Matter) گرفته شده است که به معنی ذرات معلق می‌ باشد.

ذرات PM1 ذرات جامد یا مایع موجود در هوا هستند که دارای قطری کمتر از ۱٫۰ میکرون بوده و بر اثر فعالیت های واحد های صنعتی، سوزاندن چوب، احترق ناقص در ترکیبات هیدروکربنی، احتراق سوخت موتورهای دیزل و … ایجاد و منتشر می شود.

ذرات ۵ذرات ریزی هستند که اندازه آنها کمتر از ۲.۵ میکرومتر یا میکرون است، و یکی از عوامل اصلی آلودگی هوا هستد.

ذرات۵ که قطر آنها ۲٫۵ میکرون یا کمتر (۱۰۰ برابر کوچکتر از قطر موی انسان) است و آنقدر کوچک هستند که می‌توانند حتی به کوچکترین مجاری هوای ریه‌ها نفوذ کنند. این ذرات معلق عموما ناشی از فعالیت‌های هستند که در آنها سوخت‌های فسیلی مانند نفت، گاز و زغالسنگ هستند و عمدتا در محیط های صنعتی از جمله ذوب و پردازش فلزات ، نیروگاه‌ها، سیمان و … وجود دارند.

میزان ذرات ۵ در هوای محیط های شهری و کارخانجات بر حسب میکروگرم در متر مکعب هوا و معمولا در بازه های یک ساعت اندازه‌ گیری می ‌شود.

وجود ذرات ۵ علت اصلی “کاهش میدان دید یا تاری هوا ناشی از آلودگی هوا در شهرهای بزرگ هستند. ذرات PM2.5 نسبت به ذرات بزرگتر PM10که ذرات معلق ۲٫۵ تا ۱۰ میکرونی که ناشی از دود و غبار کارخانه‌ها و فعالیتهای جاده ای هستند، برای مدت طولانی‌تری در هوا باقی می ‌مانند. علاوه بر این ذرات PM2.5تا مسافت طولانی‌تری نسبت به ذرات PM10 حرکت می ‌کنند.

ذرات معلق ۵ و PM10 برای سلامتی زیانبار هستند، اما PM2.5 چون به بخش‌ های عمیق‌ تر ریه نفوذ می‌ کنند و هم ناشی از مواد سمی ‌تری (مانند فلزات سنگین یا ترکیبات آلی سرطان‌زا هستند) خطرات بسیار بیشتری دارند.

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر